Toiminnanohjausjärjestelmät

Toiminnanohjausjärjestelmät

 

Prowledge Oy on kehittänyt vuodesta 2007 alkaen toiminnanohjausjärjestelmiä eri toimialoille. Ensimmäinen ja edelleen jatkuva yhteistyö on maanrakennusalan toiminnanohjausjärjestelmä MARTO. Olemme onnistuneet tuomaan järjestelmään sisään ei vain tilauksia ja tunteja, vaan myös hinnastoimaan ja aikatauluttamaan tilausvaiheessa varsin haasteellisia maanrakennuksen ja rakentamisen töitä. Esimerkkinä betonin toimitukset rakennuksille, joissa puhutaan minuuttien tarkuudesta aikataulujen osalta. Olemme oppineet kuluneiden vuosien ja projektien aikana, että parhaimmillaan toiminnanohjausjärjestelmä ei ole irrallinen työkalu yrityksen kustannusten ja tulojen pyörittämiseen, vaan se on yrityksen toimintaan keskeisesti kuuluva osa, joka tarjoaa yrityksen kaikille tahoille ajantasaisen ja tarvittavan tiedon sekä vapauttaa resurssit sinänsä tärkeästä tiedonkeruusta ja kyselemisestä varsinaiseen tuottavaan työhön. Onnistunut toiminnanohjausjärjestelmän kehittäminen ja käyttö edellyttävät luottamusta ja sitoutumista puolin ja toisin järjestelmän kehittämiseen toteutusvaiheessa.

Asiakkaamme tekevät mm. maanrakennusta, toimittavat betonia, asfaltointia, junaradan rakentamista, rakennusten lattia- ja seinäpinnoitusta, keittiö- ja kylpyhuoneremontteja, peltikattoja, ulkoverhouksia, maalauksia, nostoja ja kuljetuksia, siivousta, kallionporausta ja työkaluvuokrausta. Yritysten liikevaihdot ovat välillä 1-50 miljoonaa euroa. Yritykset ovat olleet kasvavia ja tarve on ollut usein vapauttaa yrityksen omistajien aikaa tietojen keräämisestä ja siirtelystä varsinaiseen liiketoiminnan ja työn johtamiseen. Valmiiden toiminnanohjausjärjestelmien puutteeksi on koettu se, että ne eivät olisi sellaisenaan palvelleet yrityksen tarpeita ja niihin on hankalaa ja hidasta saada yrityskohtaisia muutoksia. Tämä johtaa helposti siihen, että olisi pitänyt muuttaa yrityksen toimintaa vastaamaan järjestelmän tarpeita. Meidän näkemyksemme mukaan hyvän toiminnanohjausjärjestelmän edellytys on se, että se sovitetaan kullekin asiakkaalle sopivaksi ja yrityksen kehittyessä tehdään muutoksia myös järjestelmään. Osa toiminnoista soveltuu sellaisenaankin eri yritysten tarpeisiin kuten esimerkiksi työaikaseuranta, työntekijöiden tietojen hallinta ja verottajailmoitukset.

Ota yhteyttä

Asiakaskokemuksia

Kolmoset

Jarno Rainio

Kolmoset on vuodesta 1998 remontointi-alalla toiminut palveluyritys. Kolmosten ammattilaiset toteuttavat koteihin kylpyhuoneremontit, keittiöremontit ja huoneistoremontit. Yritys toimii nyt alueella Helsinki, Vantaa, Espoo, Hyvinkää Turku ja Tampere, ja koteja korjataan lähes 600 joka vuosi.

Yhteistyö Prowledgen kanssa

Kolmoset aloitti oman toiminnanohjausjärjestelmän kehittämisen vuonna 2009, mikä on mahdollistanut yrityksen kasvun ja laajentumisen eri puolille Suomea. ”Olemme käyttäneet ulkopuolista tahoa järjestelmän ylläpidossa ja koodauksessa. Vuonna 2017 haimme uutta yhteistyökumppania ja meille suositeltiin Prowledgeä” Jarno Rainio muistelee. ”Laajan järjestelmän kehitystyön haltuunotto sujui kivuttomasti. Saman tien korjattiin havaittuja virheitä ja päästiin toteuttamaan uusia ominaisuuksia. Toiminnanohjausjärjestelmää täytyy jatkuvasti kehittää yrityksen mukana. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön Prowledgen kanssa. Kehittämisessä on hyvä, kun yhteistyökumppanilla on osaamista sekä yrittämisestä että toteuttamisesta” Rainio toteaa.

Piste Group Oy – Kiiltopiste ja Printtipiste

Arttu Saari

Ylivieskassa toimiva Kiiltopiste tarjoaa auton fiksaukseen ja pesuun liittyviä autonhoitopalveluja sekä autojen äänieristyksiä. Mainostalo Printtipiste tarjoaa graafista suunnittelua, suurkuvatulostusta, ajoneuvoteippauksia, banderolleja, ikkunateippauksia, mainoskankaita, mainoslevyjä, roll-uppeja, tarroja ja tekstiilipainatuksia.

Yhteistyö Prowledgen kanssa

Arttu Saari on hyvin tyytyväinen 2019 käyttöönotettuun toiminnanohjausjärjestelmään ja yhteistyöhön kehitystyön aikana. ”Toiminnanohjaus on selkeyttänyt yrityksen toimintaa ihan älyttömästi. Kaikki tiedot on selkeästi tallessa ja jos jotain meinaa unohtua, niin järjestelmä muistuttaa. Leimaukset hoituu ja asioiden hoitaminen on selkeää. On se vaan pätevä ohjelma. Mietin vaan, että miksen ollu aikasemmin tämmöstä laittanut”.